tiistai 21. kesäkuuta 2016

Hoidon suunnittelu

Tänään hoidonsuunnittelupalaverissa käytiin läpi tulevaa prosessia  yhdessä oikojan ja kirurgin kanssa. Eli näin tiivistetysti hampaat oiotaan ja leukasuhteet korjataan bimaksillaarikirurgialla. Alustava aika-arvio oikomishoidolle on puolitoista vuotta, jonka jälkeen on leikkauksen vuoro.


Ahtauden lievittämiseksi tosiaan pitäisi poistaa neljä välihammasta, kaksi ylhäältä ja kaksi alhaalta. Oikoja kysyi, tarvitsenko miettimisaikaa, mutta empimättä vastasin että otetaan pois vaan. Tälläkin hetkellä minulla voisi olla ihan toimiva purenta, jos nuo hampaat olisi poistettu lapsena. Mutta turha jossitella, silloisen oikojan mielipide oli että ei poisteta niin siellä ovat.

Seuraava askel on varata ajat YTHS:ltä hampaiden poistoon. Sopivasti olenkin menossa sinne ensi viikolla reiän paikkaukseen, joten toivottavasti saan ajat sovittua samalla reissulla. Tämän jälkeen otan yhteyttä suupolille, jossa alaleuan kojeistukset aloitetaan heti kun hampaat on saatu pois tieltä.

Tarkoituksena on aloittaa alahampaista, sillä käytän ylhäällä vielä purentakiskoa, jonka käyttöä alan nyt vähentää ja seurailla miten se vaikuttaa leukaniveliin. Totta puhuakseni en ole nytkään käyttänyt kiskoa joka yö, kun tuntuu että se enemmän häiritsee nukkumista kuin auttaa leuan tilanteeseen. En siis usko, että kiskottomuudesta tulee ongelma, mutta jos tulee, siinä tapauksessa koko alaleuka oiotaan ensin kuntoon ja vasta sitten katsotaan yläleukaa. Tämä luonnollisesti hidastaisi prosessia, joten toivotaan, että pärjään ilman kiskoa.

Näiltä näkymin ensimmäiset raudat saan suuhuni syksyllä.

3 kommenttia:

  1. Moi! Osaatko vastat mitä tarkoittaa tuo bimaksillaarikirurgia? Tosiaan googlestakaan ei mitään tuloksia tule :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli bimaksillaarikirurgialla tarkoitetaan sekä ylä- että alaleuan leikkausta. Ei sen kummempaa :)

      Poista
    2. Noniin! Oon ihmetelly kun siis omissa papreiss lukee että perussairaus huomioiden, ei lähdetä bimaksillaarikirurgiaan. Mulle on tulossa leuan tekonivelet ja le fort 1. En oo ikinä muistanu kysyy et mitä se meinaa :)

      Poista