lauantai 11. kesäkuuta 2016

Magneettikuvauksen tulokset

Fiilikset ovat vielä hieman epäuskoiset, mutta aika varmalta se jo vaikuttaa. Eli ihme kyllä pääsenkin julkiselle puolelle oikomishoitoon ja lisäksi vielä leukasuhteita korjaavaan leukaleikkaukseen. En todellakaan ajatellut, että kaikki johtaisi näinkin isoon operaatioon, kun hakeuduin pari vuotta sitten hammaslääkärin vastaanotolle leukanivelkipujen takia.

Kirurgia tapasin viime viikon tiistaina ja sain samalla kuulla kasvotusten tuomion leukanivelten magneettikuvista. Vasemmalla puolella palautumaton diskusdislokaatio ja välilevy on lähtenyt kulumaan. Tosiaan suun liikkeet eivät ole enää niin rajoittuneet, mitä ne vielä olivat helmi-maaliskuussa, joten se sitten selittynee tuolla diskuksen kulumisella. Oikealla puolella on nyt palautuva eli resiprokaali diskusdislokaatio, kun vasen nivel ei avaudu normaalisti ja pakottaa myön oikean puolen avautumaan normaalista poikkeavalla tavalla. Leukaniveltä ei kuitenkaan ole järkevää korjata tähystysleikkauksella, ennen kuin purenta ja leukasuhteet on saatu korjattua.

Samalla käynnillä oli puhetta myös leukaleikkaukseen liittyvistä riskeistä. Niitä ja paljon muitakin asioita käydään läpi oikojan ja kirurgin yhteispalaverissa 21.6. Tällä hetkellä kaikki on aikataulullisesti vielä todella epäselvää ja hirveästi on kysyttävää kaikesta. Jospa saisin leukanivelet kuntoon ja bonuksena vielä kauniin hymyn.

Kirjoittelen piakkoin lisää taustoista ja avaan tilannetta muutenkin. Tervetuloa seurailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti